Zoektocht naar de Hoorn


De stichting financiering en sponsors

De Stichting " Zoektocht naar de Hoorn"  heeft geen winstoogmerk en wordt gefinancierd uit giften en subsidies van bedrijven, overheden en particulieren. De belangrijkste motivatie van onze sponsoren is een gedeelde nieuwsgierigheid naar de restanten van een van de grootste Nederlandse ontdekkingsreizen ooit en naar de achtergrond van de ondernemingszin die 400 jaar geleden de motor was achter de expeditie.

De stichting "zoektocht naar de Hoorn"  is door de Nederlandse fiscus officieel gerangschikt als "goede doelen" stichting. Dit betekent dat het voor bedrijven en particulieren fiscaal extra  aantrekkelijk is gemaakt om een donatie te verstekken.  

Met uw gift helpt u niet alleen een van de meest opzienbarende Nederlandse expedities samen met ons te reconstrueren en weer onder de aandacht te brengen, ook ondersteunt u de instandhouding en verdere ontwikkeling van de maritieme archeologie in Zuid-Amerika.  Hiermee wordt een bijdrage geleverd om het culturele erfgoed onderwater voor toekomstige generaties te bewaren.Behalve inzicht in de voortgang van het project, bieden wij u als donateur diverse mogelijkheden aan om het project op te nemen in uw eigen commerciële activiteiten:

  • Wij geven lezingen voor groepen klanten of medewerkers. contact

  • Wilt u eens een andere locatie om uw vergaderingen te houden? Wij regelen voor donateurs vergaderruimten in het prachtige Westfries Museum in Hoorn. Op verzoek organiseren we daar ook rondleidingen en lezingen.

  • Wel eens in Patagonie geweest? Zo niet, dan is dit de mogelijkheid om met een goede reden en een doel dit adembenemende ruige stukje aarde te ontdekken. Wij organiseren voor u, uw collegae en klanten reizen naar de plaats waar het schip "de Hoorn" vergaan is.

 

Partners van het project zijn:

 

 

 

 

Mondriaan stichting

satecna costa afura s.a.