Derde Expeditie, mei 2006

Veldseizoen 3 is begonnen

Het tweede veldseizoen, in april 2005, is achteraf met een verassing beëindigd. Ondanks de storm die eerder vertrek noodzakelijk maakte, zijn er objecten gevonden die na analyse in een laboratorium, sterk in de richting wijzen van de vondst van een scheepsgraf. De vondsten zijn allemaal gedaan op de plaats waarvan die wij in eerste instantie ook sterk op een schip vonden lijken, maar waar bij proefduiken slechts steenachtige objecten werden waargenomen. Herberekening van de sonarcijfers leverde echter beelden op van iets dat uit het sediment lijkt te steken; precies op de plaats die door de zware storm in 2005 niet meer afgedoken is.

Voldoende redenen om een extra onderzoek in te stellen. National Geographic Magazine en een onderwater camerateam vergezellen ons. Deze fase wordt onder andere financieel gesteund door Mammoet Salvaging en de Mondriaan Stichting.

De komende dagen zullen wij u op de hoogte houden en beelden laten zien van de expeditie. Onze Argentijnse vrienden zijn reeds ter plaatse, evenals Martijn Manders die zondag 30 april is afgereisd. Rene Rentinck vliegt op 3 mei en het team wordt op 5 mei gecompleteerd door de delegatie van National Geographic. 

Dagverslagen

Plaatselijke bewoners